Verujemo da veliki deo zadovoljstva kada je reč o ulaganju u nameštaj proizilazi iz mogućnosti izbora materijala što upravo čini naše proizvode jedinstvenim.
Svaki kamen, drvo i koža imaju svoju priču koja, u kombinaciji sa majstorskim umećem i ekspertizom naših proizvođača, formira prava remek-dela.
U Albi, ponosimo se mogućnostima izbora koje možemo pružiti. To je deo onoga što nas čini jedinstvenim na tržištu!

Mermer

Sve počinje odabirom kamena!
To zahteva iskustvo i veštine pregovaranja!
Naš kamen uglavnom dolazi iz Italije, Španije i Južne Amerike, pa samim tim nudimo širok spektar mermera, škriljca i oniksa.

Priprema finalnog proizvoda započinje sa blokom kamena uz dugotrajan postupak sečenja kako bi se priprečio komad za finalno oblikovanje. Ovaj proces uključuje mašine i može trajati duže od nedelju dana ali i zahteva puno vode kako bi se obezbedila optimalna priprema ploča za proces oblikovanja i finalnu doradu rukama.
Kako bi napravili idealan odabir proizvoda, naša preporuka je svakako poseta fabrike. Putovanje koje je vredno truda! Sa pravim kamenom, svaki proizvod je jedinstven!

Drvo

Evo još jednog ključnog materijala koji može učiniti proizvode luksuznim!
U Alba Dominante, najviše uživamo u esencijama američkog oraha i jasena koji ističu majstorstvo naših stolara. Efekti pravog fino obrađenog drveta će Vas ostaviti bez reči! Nešto što nikada ne dosadi gledati! Da biste osetili ove emocije, potrebno je da dođete u naš salon I posetite nas!
Da ne pominjemo da imamo ekskluzivnu selekciju prestižnih parketa! Rešenja koja će vas ostaviti bez daha… Čista umetnost koju mogu stvoriti samo italijanski majstori.

Koža

Koža je poglavlje ‘per se’. Prvi i najvažniji korak je bojenje/pripreme kože! Koristimo dugotrajan vegetacijski metod gde se koža stavlja u bačve sa ekstraktima kao što su kesten ili mimoza. Umesto hemikalija, ovaj proces stvara finu kožu koja izgleda sofisticirano, daje mekoću i garantuje transparentnost boje.
Sama upotreba i proces starenja čine ovu kožu fascinantnom.
Još jedan važan element koji čini naš proizvod jedinstvenim su boje! Naš izbor boja je jedinstven i ne može se naći kod drugih proizvođača. Imamo širok spektar uzoraka u našem izložbenom salonu, i to je pravi doživaljaj za čula!

Staklo

Na početku nismo mogli da pronađemo jedinstveno staklo, jer su sva napravljena od peska, krečnjaka i natrijum-karbonata! Zatim smo pronašli prvu i najinovativniju kompaniju na svetu koja priprema jedinstvene komade nameštaja od stakla.
Vittorio Livi iz Pezara, Italija – kao i ja – je virtuoz u industriji stakla: prvi koji je osmislio i koristio staklo za izradu nameštaja! Još jedna stvar koja ga čini genijem je jedan od njegovih proizvoda, fotelja Ghost, koja je izložena u Muzeju Corning u Njujorku. Zamislite fotelju izrađenu iz jednog komada stakla, a da je udobna? Mi je imamo! Pogledajte video i sami se uverite u umeće Vittorija! I još nešto: čekamo Vas da zajedno odemo u Pezaro I upoznamo ga.